Pääkaupunkiseudulla tarjoamme ilmaisen arviointikäynnin tehtäessä tarjousta puunkaatamisesta. Voit varata ajan tarjouksen tekemistä varten puhelimitse tai sähköpostitse. Pääasiassa käymme kohteissa arkisin kello 8.30-16.00. Yleensä asiakas on tilanteessa paikalla, mutta kaadettavat puut voi myös merkitä ja käymme sitten itsenäisesti katsomassa kohteen. Tarjouksen voimme tehdä joko kirjallisena heti paikan päällä, sähköpostitse tai puhelimitse.

Pääkaupunkiseutuun luemme Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisen, Sipoon, Keravan, Tuusulan, Järvenpään, Nurmijärven, ja Kirkkonummen. Toteutamme puunkaatoja myös kauempana, mutta silloin veloitamme matkan kustannukset. Jos kohteesta on hyvät valokuvat, voimme tehdä tarjouksen näkemättä kohdetta paikanpäällä, näin voimme toteuttaa työmaita kilpailukykyiseen hintaan kauempanakin.

Puunkaadon hinnoittelun kaksi oleellisinta tekijää ovat puun koko ja ympäristön aiheuttamat haasteet. Isonkin puun voi saada kaadettua edullisesti, jos kaadolla on tilaa. Toisaalta taas pienenkin puun kaatokustannukset voivat nousta korkeiksi, jos paikka on erityisen haastava.

Suora puunkaato

100 €
molemmin puolin

Omakotitalon takapihalla kasvaa noin 15-metrinen kuusi. Pihalla on tilaa ja puu saadaan kaadettua kokonaisena pihalle. Tällaisen puun kaatohinta liikkuu yleensä kymmenissä euroissa. Parhaassa tapauksessa metsuri sopii asiakkaan kanssa hinnasta paikan päällä ja kaataa puun saman tien. Jos isompi puu pitää kaataa erittäin tiukkaan väliin tai kaadossa tarvitaan esim. vaijeritaljaa apuna, kaatohinta liikkuu 100 €:n molemmin puolin.

Normaali kiipeilykaato

150-350 €

Rivitalon takapihalla kasvaa isohko vaahtera, jossa on useita eri suuntiin kasvavia haaroja. Puu ei mahdu kaatumaan kokonaisena, joten se on kaadettava kiipeillen pienemmissä osissa. Osa puusta kasvaa aidan ja katon päällä. Nämä osat pitää laskea maahan köysien varassa, mutta muuten puu saadaan kaadettua kohtalaisen helposti. Tällaisen keskivaikean puun kaatamisen hinta liikkuu yleensä välillä 150-350 €.

Vaikea kiipeilykaato

500 €
ylöspäin

Kahden omakotitalon välissä kasvaa todella iso ja vanha koivu. Puun alla on aita, terassi ja istutuksia, joita kaikkia tietysti varotaan. Puu on alhaalta asti täynnä reidenpaksuisia pitkiä oksia ja suoraan oksien alla on talojen katot. Näiden isojen oksien poistaminen vaatii oksalla kävelyä köysien varassa, jotta ne saadaan alas pieninä paloina ympäristöä vahingoittamatta. Tällaisessa isossa puussa kaikki köysien varassa alas laskettu puutavara hidastaa puun kaatoa ja näin nostaa kustannuksia. Näissä vaikeissa puunkaadoissa hinta voi vaihdella paljon pieniltä vaikuttavien asioiden takia. Kaatohinnat ovat yleensä 500 €:sta ylöspäin.